CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

welcome



Wednesday, 26 December 2012

is he still love me?

hari nie dah masuk hari kedua aq dgn bf aq "R" bergaduh,,no message,,no kol,,no im,,no skype..dan aq x thu ape penghujungnyer hubungan kami skang. mungkin dia tersangat-sangat marahkan aq,,tp..heyy,, sepatutnyer aq yang marahkan dye kan??
tp tulaahh,,aq nie jenis yang x reti nk marah lame2,,paling lame aq marah cuma sehari jew,,then aq akan sejuk balik,,tp R lain,,dye kalu marah,,mesti berhari-hari,,nak kne pujuk berkali-kali baru ok,,tp kali nie  x taw la dapat pujuk kew x,,nampak macam liat jew :(
tapi satu jew masalah aq,,klu aq dah start marah,,aq akan cakap or buat macam-macam yang kadang bende tu aq x patut buat pon sebenarnye,,sbb macam over,,tp nk wat camne kan? masa tgh marah,,setan lah sahabat kite,,masa tu lah dye akan hasut kite mcm2,,
malam kitorng gaduh tu R ade cakap yg dye xkan ambik kisah pasal aq,,dye suh aq bawak haluan sendiri,,sedikit cuak jgk lah,,hehe,,tp aq lawan lagi sbb masa tu ego tgh tinggi wei,,aq cakap ok jew,,bongok kan aq?
tapiiii,,,ade satu hal yang buat aq suke pasal dye nie,,R nie,,ape yg aq perhatikanlah kan,,dye nie selalunye cakap jew itu ini time marah,,xnk ambik thu laa,,ape laa,,,tp aq thu yang dye masih ambik tahu pasal aq,,sebab aq dapat tahu,,dye bukak facebook aq senyap2,,GOTCHA!! hehe,,nk taw cmne aq thu??
ok,,ms tu,,aq login facebook dye,,then kat friends list tu aq nampak nama aq tgh online,,so dr situ la aq dapat tahu dye bukak facebook aq,,haha,,nampak x permainan dye? then aq logut fb dye pastu aq bukak fb aq,,aq tgk semua notification n msg2 aq dah xde,,maknenye dye dah bukak la kan? blh nampak la kat ctu yang dye masih nak ambik tahu pasala aq,,hehe,,syg lagi ler tuu
kan,,,b kann,,syg lagi kann??hehe
hermm,,tp x thu la bile hati dye akan sejuk,,so,,aq ambik keputusan,,aq xkan kacau dye lagi wat ms skang,,bg masa dalam seminggu kew untuk kasi dye cool ckit,,maybe he need time,,aq xkan gelojoh lagi,,orang tgh panas nie kite xleh kacau kan? nanti meletupp,,sapa nak tanggung? hakuu jgkk,,seraammm
so,,for me plak,,aq akan fokus betul2 untuk final aq yang kurang lebih seminggu jew lagi nie,,i'll make sure that CGPA aq untuk sem nie akan ade peningkatan,,at least ckit pon jadi la kan?? janji ade peningkatan
CHAIYOOOKKKK!!


p/s: gud luck to all those final exam candidates :)

Monday, 24 December 2012

hidup x selalu indah

assalamualaikum n morning :)
so,,hai3,,dah lame x update my blog,,yeahh,,since i'hve been so bz,,esaimen then test then esaimen balik,,phewh,,phewh,phweh,,
buutttt,,,chill guys,,for this beautiful morning, i'll start my day dgn kerja2 rumah yg banyak then i'll start fokus on my study for study fnal exam..ohhh2,,actually,,this is my study week,,so kne la study kan,, :)
semalam i gaduh teruk ngan bf i,,semuanya sbb sikap cemburu n sifat panas baran i,,then, bcoz of that,, i think kitorng dah clash kot,,*sigh,,,
yelaaa,,,ms tu i tgh tertekan kan,,pastu dye plak satu ari xde cntact i,,then i cek fb dye,,i tgk dye chat ngan other girl,,hellooooo,,,dye xde ms untuk i tp dye ade ms untuk girl lain,,,mcm mn i x emo kan??
tp xpelah,,,i latih myself to be positive,, then lpas bangun jew tdow,, i trus text dye,, i explain to him why i been so emotional..then i mintak maaf kat dye,,klu blh,,biarlah kitorng putus ngan cara baik kan? i x nk la sampai bermusuhan segala nie,,yelaaa,,masih syg kot :) 
lgipon,,i pnh dgr org cakap, dalam hidup nie kite kne sentiasa meminta maaf dan memaafkan,,,barulah hidup akan bahagia,, x gituu guys?? sebab tulah,, sebelum tidow, kite kne memaafkan semua orang yang pernah wat salah ngan kite,,i try jgk latih diri i wat mcm tu,,tapiii,,kadang2 jadi,,kadang2 x,,ahaha,,ok,,jgn tiru mcm i,, ;)
owhh,,,bdw,, i jgk dah deactivate my tagged account,,then i will also deactivate my facebook account,,biarlah sehingga keadaan dah reda ckit,,lgpon,,kami kerap gaduh sbb facebook ngan tagged la,,hermm,,x pasal2 kan? xpelah,,mengalah x bererti kalah kan?
okey,,,len kali i akn update lagi,,
its time to cuci de bajus,,
luv u guys,,
muaahhh

Friday, 30 November 2012

welcome december

assalamualaikum,,hai3,,ok,,aq thu mesti ade yg ckp ehh,,smalam dah update ai nie update lg??*erkk,ade kew yg bc blog nie,,hahaha,,x kisah laa,,jnji aq hepy and this is mine so i will do anything i want.
for today i will talk about december,,yeahhh,,today is 1st december. and i dont understand why everyone so happy about december. most people in facebook, twitter, tagged and etc will post a status like this "december please be nice to me" "december, please b sweet to me"..n until now i still dont understand why they want the only december to be nice or sweet to them. why not october, november, june or else? and as i know december is a "month" not a "people" to be sweet or nice or what so ever to uollsss.
or maybe dorng telah melalui masa2 yang agak sukar pada bulan2 sebelumnya. so thats why lah they ask december to be nice to them. but people, please,, yo better ask ALLAH to be nice and sweet to u because ALLAH is the only ONE who will be really sweet and nice to u. i still remember this "ALLAH tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum sekiranya mereka tidak berusaha mengubahnya sendiri" 
so,,same with this, wlaupon uolls melalui perkara yg agak teruk pada bulan sebelumnya, december will never be nice to u slagi u sndiri x berusaha untuk ubah nasib u. 
and for me,, december is nothing until i make something :)


Thursday, 29 November 2012

x tahu nk letak title ape


assalamualaikum,,uhuk2,,haaaa batuk gitteww,,,oh i cant stand with this,,asyik batuk, batuk dan batuk,,dan yg paling x beznyer lg i nie jnis x suke mkn, minum, cium, or hirup sbarang jnis ubat,,errkkk,, "i"??? ahakzz,,skali skala ber "i" "u" kannnnn,,:p..by da way, skang cuaca mmg sgt2 x mnentu,,tgk mood dye la kan? time rs nk ujan dye ujan tanpa sbarang amaran, n time rs nk panas,,,ALLAHURABBI,, melampau-lampau panasnyer,,"xpe,,baru panas dunia" *sedapkan ati sndiri uoollssss,,ahakzz. suara i pon dah makin seksi      tp i plak yang makin seksa,,tp i sukee,, sbb dah lame x dpt suare serak,,hahaha,,yesss i thu i weird,,mn ade org nk suare plik n like jantans right? but i think its quite unique..suara serak unik?? hellowww dyla,,ko dah demam kew??hahaha,,merapu,,merapu dan merapu,,ok then, talk about unique,,bile bnde tu unique, sah-sah la it comes from something or maybe someone yang kreatif kan?? ok,,i nak tunjukkan sesuatu yang bagi i memang sgt unik n kreatif,,ok,,turunkan bebola mata kebawah *_*

|
|
|
|
|
|
|
|
|
V
V


taddaaaaaaaa,,,its a durian actually but the kreatif people transformed it to the chicken i think,,hahaha
n i think ianya agak unik jugak laa,,comell kan??




p/s: please, please n please jaga kesihatan korang baik2 coz skang nie mcm2 pnyakit plik yg kadang2 i x reti pon nk sebut nm dorng telah muncul,,love urself n people will love u ;)










Wednesday, 28 November 2012

adalah segalanya


yg membuat kita KUAT adalah DOA ,
yg membuat kita DEWASA adalah MASALAH ,
yg membuat kita MAJU adalah USAHA ,
yg membuat kita HANCUR adalah PUTUS ASA ,
yg membuat kita SEMANGAT adalah HARAPAN & IMPIAN 
yg membuat kita MULIA adalah HATI YANG IKHLAS ,
yg membuat kita menjadi yang TERBAIK adalah KEHENINGAN JIWA & MEMPERBANYAK SUJUD ,
dan yg membuat kita TENANG adalah AL-QURAN.. 


Sunday, 18 November 2012

ketika kita mengeluh


Ketika kita mengeluh : “ Ah, tak mungkin kot... ”. اَللّهُ menjawab : “ Jika AKU menghendaki, cukup Ku berkata “Jadi”, maka jadilah "

Ketika kita mengeluh : “ Beratnya dugaan ni, x sanggup aku ... ”. اَللّه menjawab : “ AKU tidak membebani seseorang, melainkan sesuai kesanggupan ”

Ketika kita mengeluh : “ serabutnyaa ... ”. اَللّهُ menjawab : “ Hanya dengan mengingatku hati akan menjadi tenang ”

Ketika kita mengeluh : “ aku sedihh sangat... ”. اَللّهُ menjawab : “ La Tahzan, Innallaha Ma’ana. Janganlah kamu berduka cita, sesungguhnya Allah bersama dengan kita "

Wednesday, 7 November 2012

sacrifice

sometimes we need to let go something that we really love in our life. its not for wasting but for teach us about the sacrifice. actually its all about our "niat". i wish,,one find day i could be a much better muslimah. but,,i need to sacrife my love one for that. dear, im so sorry. im doing all this for our goodness. i wish i could be in jannah. i dont want to do all the bad thins again. from deep in my heart, i really love u,,i love u so much. but,, i can't love u more than i love ALLAH. honestly, i always want to be with u, cry with u, laugh with u, doing all the sweet memories with u,,but its not the time yet. i need to let u go for a while.
dear, u are always in my pray..i'll never forget to pray for ur gooness every 5 times a day,, thats my promice. ALLAH maha mendengar. i know, one find day, HE will replace my sacrifice with something better,, maybe that something better will be u :)

Wednesday, 24 October 2012

:)

x sampai sebulan pon kapel,, ko dah wat hal,,patutla aq rs x sedap hati ari tu,,dlu ko yang beriya2 nk kat aq, bile aq dah elok trima ko, mcm nie plak ko balas. dlu mcm2 janji yg ko tabur kat aq, ko slalu pesan kat aq suh ingat janji2 kite tapi hakikatnya ko sendiri yang dah lupekan janji2 tu. dlu ko yang selalu takut aq akan tinggalkan ko tp skarang ko yang dah tinggalkan aq. dan alasannya adalah aq sendiri?? tolonglahhh,,,aq x bodoh untuk percaya semua kata2 ko., aq pernah ckp yang kata2 yg ko berikan pada aq sm jew mcm kata2 ex aq, ko marah aq sbb cakap mcm tu. tapi hakikatnya ko sama2 jew dengan mereka2 semua. xde ckit pon perbezaan,,,
tapi xpelah, walau ape pon yang ko dah buat pada aq, aq x pernah terniat pon untuk membalas balik. aq mampu berdoa jew pada tuhan. pada DIA jew aq mampu mengadu. mungkin ko bukan lelaki yang layak untuk aq. walaupon aq selalu berdoa pada tuhan agar aq dipertemukan dengan lelaki yang baik, tapi aq x prnah lupa untuk mendoakan hubungan kita. tapi aq menganggap, tuhan telah makbulkn doa aq. ko bukan lelaki yang baik. sebab tu lah DIA pisahkan kita. aq bersyukur sangat2 kerana tuhan telah makbulkan doa aq. semoga lepas nie aq akan dipertemukan dengan lelaki yang lebih baik dari ko. tentang apa yang ko dah buat pada aq pulak, biarlah tuhan yang membalasnya.  aq serahkan semuanya pada tuhan. walau apepon, aq tetap akan mendoakan kebahagiaan ko :)

p/s: walau ape pon yang terjadi dalam hidupku, aq akan tetap tersenyum:)

Sunday, 21 October 2012

takuuttttt

20 OKTOBER 2012,,sampai bile2 aq akan ingat tarikh ini,,pagi itu aq sedang leka meayari internet sampailah aq terbaca satu entry dekat blog yang bercerita pasal penyakit barah payudara. aq x tahu kenapa,,hati aq tiba2 tergerak untuk membaca entry tersebut. banyak gambar2 yang dipaparkan,, semuanya sangat mengerikan. ade jugak penulis blog tersebu bercerita pasal simpton2 penyakit pembunuh no 1 wanita itu.
aq merancang untuk keluar,, niat aq untuk belikan hadiah untuk adik2 aq kat kg. ms tengah mandi, secara tak sengaja aq terasa seperti ade benjolan dkat payudara aq sebelah kanan. aq boleh rasa benjolan tu dengan sangat ketara. takut aq pada masa tu hanya tuhan sahaja yang tahu. aq terus kol emak aq dan ceritakan semuanya. aq tahan tangis aq coz i dont want my mom to be worried. mak janji untuk membuat pemeriksaan selepas aq balik kampung nanti.
aq malu untuk menceritakan hal ini pada kawan2.. banyak perkara yg membuatkan aq takut untuk bercerita...aq takut dikasihani dan takut dipinggirkan. walhal aq masih belum pasti tentang penyakit ini. aq kuatkan hati untuk tetap nampak gembira dan sihat di hadapan mereka. tapi dibelakang mereka, aq hanya mampu menangis seorang diri,,
ya ALLAH, jauhkanlah aq dari perkara yang aq takuti itu,,aq masih belum puas untuk bersama orang2 yang aq sayang, aq masih belum puas menjadi anak perempuan sulong bagi mak dan abah,,, aq masih belum puas dipanggil kaklong oleh adik2 ku, aq masih belum puas gembira dan sedih bersama kawan2 aq. tapi jika ujian ini KAU berikan semata2 untuk menjadikan aq manusia yang lebih berguna, aq redha ya ALLAH, aq redha walaupon aq masih belum bersedia,,sungguh,,aq sangat TAKUUTTTT

Friday, 12 October 2012

KUBUR BERKATA-KATA


Dikisahkan bahawa sewaktu Fatimah r.a. meninggal dunia maka jenazahnya telah diusung oleh 4 orang, antara :-

1. Ali bin Abi Talib (suami Fatimah r.a)
2. Hasan (anak Fatima r.a)
3. Husin (anak Faimah r.a)
4. Abu Dzafrrin Al-Ghifary r.a

Sewaktu jenazah Fatimah r.a diletakkan di tepi kubur maka Abu Dzafrrin Al-Ghifary r.a berkata kepada kubur, "Wahai kubur, tahukah kamu jenazah siapakah yang kami bawakan kepada kamu ? Jenazah yang kami bawa ini adalah Siti Fatimah az-Zahra, anak Rasulullah s.a.w."

Maka berkata kubur, "Aku bukannya tempat bagi mereka yang berdarjat atau orang yang bernasab, adapun aku adalah tempat amal soleh, orang yang banyak amalnya maka dia akan selamat dariku, tetapi kalau orang itu tidak beramal soleh maka dia tidak akan terlepas dari aku (akan aku layan dia dengan seburuk-buruknya)."

Abu Laits as-Samarqandi berkata kalau seseorang itu hendak selamat dari siksa kubur hendaklah melazimkan empat perkara semuanya :-

1. Hendaklah ia menjaga solatnya
2. Hendaklah dia bersedekah
3. Hendaklah dia membaca al-Quran
4. Hendaklah dia memperbanyakkan membaca tasbih kerana dengan memperbanyakkan membaca tasbih, ia akan dapat menyinari kubur dan melapangkannya.

Adapun empat perkara yang harus dijauhi ialah :-

1. Jangan berdusta
2. Jangan mengkhianat
3. Jangan mengadu-domba (jangan suka mencucuk sana cucuk sini)
4. Jangan kencing sambil berdiri

Rasulullah s.a.w. telah bersabda yang bermaksud, "Bersucilah kamu semua dari kencing, kerana sesungguhnya kebanyakan siksa kubur itu berpunca dari kencing."

Seseorang itu tidak dijamin akan terlepas dari segala macam siksaan dalam kubur, walaupun ia seorang alim ulama' atau seorang anak yang bapanya sangat dekat dengan Allah s.w.t.. Sebaliknya kubur itu tidak memandang adakah orang itu orang miskin, orang kaya, orang berkedudukan tinggi atau sebagainya, kubur akan melayan seseorang itu mengikut amal soleh yang telah dilakukan sewaktu hidupnya di dunia ini.

Jangan sekali-kali kita berfikir bahawa kita akan dapat menjawab setiap soalan yang dikemukakan oleh dua malaikat Mungkar dan Nakir dengan cara kita menghafal. Pada hari ini kalau kita berkata kepada saudara kita yang jahil takutlah kamu kepada Allah s.w.t. dan takutlah kamu kepada soalan yang akan dikemukakan ke atas kamu oleh malaikat Mungkar dan Nakir, maka mereka mungkin akan menjawab, "Ah mudah sahaja, aku boleh menghafal untuk menjawabnya."

Itu adalah kata-kata orang yang tidak berfikiran. Seseorang itu tidak akan dapat menjawab setiap soalan di alam kubur jikalau dia tidak mengamalkannya sebab yang akan menjawab ialah amalnya sendiri. Sekiranya dia rajin membaca al-Quran, maka al-Quran itu akan membelanya dan begitu juga seterusnya.

Saturday, 6 October 2012

sayang,,,

sayang,,aq x mintak emas permata,,cuma sayangilah aq seadanya,,
aq tahu,,kadang-kadang nafsu lebih berkuasa dari akal fikiran,,
tapi sayang,,kita masih punya hati untuk mengawal segala perbuatan
sungguh,,aq teramat menyayangimu,,kasih sayang yang tiada perbandingan
mungkin kadang kala kita leka,,kita sering lupa bahawa perhubungan yang bahagia adalah perhubungan yang diredhai oleh Yang ESA,,
sayang,,,
hormatilah aq sebagaimana kamu menghormati ibumu yang juga wanita,,
lindungilah aq sepertimana kamu melindungi adik-adik perempuanmu,,
kasihilah aq sepertimana kamu mengasihi kawan-kawan wanitamu,,
sayangilah aq sepertimana kamu ingin menyayangi isterimu,,
didiklah aq serprtimana kamu ingin mendidik cahaya matamu,,
aq mohon sayang,,,untuk kali ini,,
turutilah permintaanku yang satu ini,,
demi perhubungan kita yang kekal abadi,,,,

Thursday, 4 October 2012

pengorbanan kucing

Pada suatu ketika seorang cendekiawan terkenal yang bernama Malik Bin Dinar sedang mnyediakan makanan di rumahnya..Entah bagaimana,seekor kucing datang dan mencuri sepotong daging di atas meja..Malik mengekorinya dengan senyap2.."Ke mana dia hendak membawa daging itu.?" bisik Hati Malik..Kucing itu terus berlari membawa daging itu dengan mulutnya..Malik tetap mengekorinya..Dia melihat kucing itu pergi ke sesuatu tempat . Di situ terdapat lubang kecil di celah batu2 itu.Kucing itu segera menghampiri lubang itu dan mengeluarkan daging dari mulutnya itu..Tiba - tiba Malik melihat seekor ular keluar daripada lubang itu lalu mengambil daging itu lalu memakannya..Malik mengamati ular itu dan didapati ular itu buta . Rupa - rupanya kucing itu membawa daging untuk ular buta yang sedang kelaparan di dalam lubang.......

Tuesday, 2 October 2012

menanti sebuah keikhlasan hati

kasih yang kudamba bagai permata rupanya cebisan kaca yang mencalar jiwa. bukan kutagih kasih simpati, cuma kuharap keikhlasan hati. keikhlasan hati yang mana lebih bernilai dari sekarug permata.
kasih pertama,,lukanya amat payah untuk sembuh
kasih kedua,,hatiku serta merta bagai dibunuh
setelah itu masih adakah kasih ketiga??
kasih ketiga,,kuharap ianya berkekalan hingga ke mati
aq rela,,menanti dan terus menanti
menanti agar kasihmu itu lahir dari keikhlasan hati
bukan hanya untuk menunjukkan simpati
agar hatiku tidak lagi disakiti.....



Friday, 28 September 2012

^_^

ketika ditinggalkan seseorang, jangan berfikir yang kita ini x mampu untuk menemui seseorang seperti dia , tapi berfikirlah bahawa dia x mungkin akan dapat menemui seseorang seperti kita <3

Wednesday, 26 September 2012

pohon yang berbisik

pohon yang berbisik...
pada yang mendengar,
dahan menyentuh,
pada yang merasa,
daun membelai,
pada yang kecewa,
dalam diam pohon berbisik,
memeluk jiwa setiap yang lalu,
di perut hutan bagaikan orkestra,
gabungan bisikan yang membentuk lagu,
menyiat hati kecil!
menggenggam nafas!
mencekik benak!
sehingga yang terakhir yang dirasa,
hanyalah pohon-pohon yang berbisik...


Saturday, 22 September 2012

senyum :)

assalamualaikum,,hai,,,sgt x seronok kan bile ad klas ganti ari ahad. can uollzz imagine, class on sunday,,oooooomaiiiigoodddd,,ari ahad nie ari tdow sedunia kot,,hehe,,terover plak aq,,tp nk wat cmne,,tuntutan sebagai seorang student kan,,kene la menghadirkan diri jugak,,kirenyer rela dlm terpaksa,,haa macam tajuk lagu gituuu,,hahaha

tapi xpe,,sebab masa hari sabtu tu aq dah berjalan sakan,,hehe,,kire ade jugaklah aktiviti menyeronokkan untuk weekend kali nie kan??,,hari sabtu tu aq teman bestie aq liyana ngan ogy. dorang nak kene g ambik gambar untuk assignment dorang. so dorang ajak la aq sekali. kitorang plan nk g tasik shah alam. ambik gambar kat sane. 22 orang tu ad dslr..untung kan?? jelesnyer aq x terkate,,tp ape nak buat, aq mana la mampu nak ber-dslr segala nie,,so menumpang muka jew la aq dalam dslr dorang tu,,hahaha..banyak gak la gambar yang kitorang ambik dengan macam-macam bentuk pose. masa aq tgh jalan-jalan nak cari lokasi yg menarik untuk pose aq, tetibe aq ternampak la dua orang bdk laki nie. dorang macam best friend jew. comel jew aq tgk. siap bergurau senda lagi. aq perhatikan jew dorang dua orang tu. then salah sorang dari budak laki tu tertengok kat aq then dye senyum, senyuman dia,,,ya Allah,,sgt2 iklas dan manis. dye sebenarnye golongan OKU. kedua-dua belah kaki dye xde. badan dye smpai pinggang jew. member dye yang lagi sorang tu sempurna jew tp baik. dia yang tlg tolakkan wheelchair bdk laki tu. bawak g jalan2 satu tasik.
lepas tu aq pon terfikir la,, macam mane orang seperti dye boleh jadi setabah tu. masih boleh senyum dan bergelak ketawa seolah-olah dalam hidup dye xde apa-apa masalah pon..korang bayangkan, kite yang hilang bofriend pon rasa macam hilang nyawa..kononnyela kannn..tp dye ilang kaki kott,,elok jew bernafas.,,and dye tu sebenarnye bukanlah budak sangat ponn,,maybe sebaya ngan aq jew..hehe,,saje nak eksyen panggil budak.

apaepon,, aq dah jadikan budak tu sebagai idol aq. aq jadikan ape yg aq lihat tu sebagai pengajaran untuk hidup aq. orang cacat x semestinya lemah n orang sempurna x semestinya kuat. kadang- kadang kite yang sihat nie pon kne pinjam kekuatan dari orang-orang macam dye.



bebrbalik pada kisah aq ngan bestie aq plak, hehe,,satu tasiktu kitorang tawaf,,ahaha,,setiap sudut ade jew gambar kitorang. pastu kitorng g karok plak then g makan sate kajang. tp bkn kat kajang,, kat pkns tu jew,,hahaha,,last-last gambar untuk assignment dorang kemana, gambar suke-suke jew yang banyak..




 bestie aq ogy n liyana

Thursday, 20 September 2012

ini aku

assalamualaikum n hai,,wah3,,dah lame rasenyer x nulis. Bz memanjang,,errkkkk bz kew???hahaha,,xdelah,,sbenarnye lbih kpd malas jew..ahakz! ohh ya,before aq trus melalut baik aq truskn pd niat asal aq mnulis ai nie,,hehe,,bkn nk mnceritakn kisah cdih tp nk mnceritakn psl dri aq,,pendek kate my profile la kan? ehh,,mcm plik jew bunyinye,haha,,kan dlu aq ad ckp nk cter sdikit sbnyak psl dri aq,,so nk citer la nie. AQ,,cehh caps lock tuuu,,haha. aq nie student kat UITM, ambik kos pngurusn mklumat,,ramai jgk la yg ckp kos aq nie entah ape2 jew. x kurang gak yg ckp kos aq nie ssh nk dpt kje tp bg aq rezeki kite, ALLAH S.W.T yg tetapkn,,kje ape, kat mn, pangkat ape,,tu smua rezeki dr DIA. aq dpt pluang wat degree kat UITM, tu pon rezeki dari DIA gak kan. DIA sebaik-baik perancang. so, smua yg DIA bg aq trima jew lah.

Aqu ank yg sulong,,thats y la aq ad suh korng pnggl aq kak long,,hehe..ad lg 3 adik pmpuan n sorng adik laki,,aq agak garang jgk la ngan adik-adik tp sbnarnye aq syg dorng sgt2,,my family is my everything. psl status pulakkkk,,ermmm wat ms skang aq dah single balik tp single bkn sebarang single taw,,I'M SINGLE BUT NOT AVAILABLE,,haaaaa nmpk x caps lock tuu,,hahaha,,

Fuuhhhhh,,nk abizkan entry nie pon ambik ms berjam,,maklumlah smbil menaip, aq dgr lagu la, lyn utube laa, blom masuk facebooking lg,,hehe,,dah x boleh fokus mnaip sbb dah xde idea nk tulis ape,,maybe next time kot,,hehe

Ohh,,btw, abah aq masuk wad sbb disyaki demam malaria,,abah,,cpat sembuh taw,,luv u abah *hug


snap2 ms dlm klas



nie plak gmbr dp facebook aq

Thursday, 6 September 2012

DIARI SEDIH

assalamualaikum,,hye,,ermm,,cmne nk mula eh? actually,,dis is my first time..Oooppssss,,first time tulis blog k?haaa,,klu pk lain ciap korang,,lupe nk knlkan,,nm aq adyla,,u olz can kol me dyla or kak long,,tp dyla much better kot,,hermmm,,npe aq wat title diari sedih?? haha,,aq sbnarnye bkn jnis mnah jiwang or ratu air mata or what so ever,,aq kasi nm diari sedih sbb mmg aq niatkan nk wat blog nie khas utk aq coretkan kisah2 sedih dlm idop aq jew,,haha,,nk taw psl ape? psl aq klu sedih,,aq x suke cter kat org,,q akn pendam jew sorng2,,sm gak klu aq tgh marahkn seseorg,,aq akn pendam jew,,tp org ckp x baik klu kite pndam perasaan kite kan? so aq ambik la inisiatif ngan wat blog nie utk luahk perasaan sedih aq,,ermm,,lg nk ckp ape ea? klu nk cter psl diri aq mungkin pnjg sgt kot,,next time jew lah aq bercerita psl diri aq,,so,, stakat nie jew lah kan sbg entry hehe,,sory klu ade slh dan silap,,byeee